Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2017 09:54 - Изложба на писмени знаци на 7 000 г. – най-значимото археологическо събитие в света за годината мина незабелязано. Снимки на всички артефакти
Автор: prarodinata Категория: История   
Прочетен: 10162 Коментари: 5 Гласове:
16

Последна промяна: 10.08.2017 09:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Преди три месеца в музея в Плевен бе открита изложба, за която не само в България, но и в световен мащаб не би било пресилено да кажем, че е археологическото събитие на годината. Мисля, че след като разгледате десетките снимки по-долу ще се убедите, че не преувеличавам. За първи път тезата ни, че България е люлката на писмеността получава толкова нагледно и безапелационно потвърждение и то от редиците на официалната наука.

Макар със съмишлениците ми да нямаме никаква роля при непосредствената организация и провеждането на изложбата, смея да твърдя, че с работата си дотук ние оформихме средата, в която подобно събитие би могло да се реализира. Един кратък преглед на блога ми, както и на сайтовете на Воини на Тангра, Павел Серафимов – Спароток и други съратници, ще докаже на всеки, че това твърдение не е излишно самохвалство. За последните 10 години издирихме, заснехме и публикувахме плочите на Кирилица от Родопите, за която официалната наука беше сляпа и глуха, десетки древни надписи от българското землище на Балканите – Първомайския, Надарския, Белинташкия, Драгойновския и много други, обнародвахме стотици артефакти и исторически извори все с една цел – да отхвърлим позорната лъжа, че дедите ни са били безписмени.

Древните българи не просто са имали писменост, те са създали няколко различни писмени системи и са ги разпространили по света, оплождайки с мощната си култура много по-слабо развити племена. НИТО ЕДИН от днешните цивилизовани западни народи, на които нашенските чуждопоклонници се възхищават, не е създал собствена азбука, да не говорим за повече от една.

Когато започвахме работата си, подобна изложба нямаше как да се състои. Както сами ще се убедите, много от артефактите по-долу са показани чак сега, след като са престояли някои и с десетилетия в мазетата на музеите по простата причина, че разказват една съвсем различна от официалната история, а именно, че ПРЕДЦИТЕ НИ ОТПРЕДИ 7 000 ГОДИНИ СА АВТОРИТЕ НА ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, КАКВАТО Я ПОЗНАВАМЕ ДНЕС. Мнозина от нашите днешни учени са получавали титлите си, като са предъвквали едни и същи погрешни тези, че българите са смес от траки’, ‘прабългари иславяни, че всички те са били безписмени, че историята се развива линейно от примитивизъм към цивилизация и т. н. Обяснимо е те да защитават със зъби и нокти остарелите тези и да потискат по-разкрепостените в мисленето си колеги. Именно затова бяха нужни над десет години, в които нашите публикации първо бяха игнорирани от научната общност. Когато това не вършеше работа, бяха атакувани, най-често с подставени лица. В крайна сметка, признавайки своята немощ, някои започнаха и да ни крадат и плагиатстват. За това време фейсбук профилът на Прародината беше деактивиран за несъществуващи нарушения, сайтът Воини на Тангра беше хакван десетки пъти, сериозни проблеми имаше и Спароток, но камъкът, търкулнат по нанадолнището, нямаше как да бъде спрян: публикациите ни бяха прочетени милиони пъти и хората предпочетоха да вярват на логични и смислени тези пред наукообразните лъжи на манипулатори с професорски титли. Така, постепенно, ние подготвяхме почвата за световни събития като изложбата Отвъд знацитев Плевенския музей. Това е само първият значим пробив, но ще дойде време българските деца да учат истинската ни история от официалните ни учебници, а не от интернет-блогове. Така че запомнете тази публикация, защото бъдещето е по-близо, отколкото си мислим.

За съжаление в информационния поток изложбата не беше достатъчно добре представена и дори хора, които се интересуват живо от темата, не бяха чули за нея. А защо я наричам събитие от световна величина, ще се убедите като я разгледате  – това не са 2-3 артефакта (вече известните Градешница и Караново, например), а няколко десетки писмени свидетелства на невероятните 7 000 години и то само от територията на днешна България. А доскоро учените твърдяха, че първата писменост е на 5 000 години и идва от Шумер и Египет...

Приятна разходка из мъдростта и познанието на предците ни! А за нея трябва да благодарим основно на талантливия ни художник Николай Атанасов, който по моя молба отиде до Плевен и засне всичките експонати. И добре, че го стори, защото засега освен нас явно няма кой друг да се погрижи те да стигнат до повече българи...


image

image   image   image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
  image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

 
 



Гласувай:
16


Вълнообразно


1. shtaparov - Тук не виждам снимки на всички ар...
10.08.2017 14:14
Тук не виждам снимки на всички артефакти- в един от нашите музеи току до входа е сложено едно паралелепипедче,отвсякъде обсипано с надписи- него например не го видях а ми направи невероятно впечатление! Да него мисля да имаше и друго,по-некачествено но онова особено силно ме силно респектира,понеже бе сложено във витрината на праисторията.
цитирай
2. prarodinata - Здравей, Щапаров! Публикувал съм ...
10.08.2017 14:58
Здравей, Щапаров! Публикувал съм всички снимки от тази изложба, а иначе е ясно, че има и още знаци по музеите. От кой музей е артефактът, за който говориш? Добре е да отидем и да го снимаме, ако не си го направил.
цитирай
3. sparotok - !
12.08.2017 14:55
Знаците са много и са доста интересни, не трябва да забравяме обаче и нещо друго - освен непоказаните други обекти от наша територия, съществуват още много керамични съдове намерени в териториите на Сърбия, Македония, Румъния, Гърция - все земи обитавани от дедите ни, които по време на Античността са наричани траки.

Най-древното изображение на знака IYI е върху съд принадлежащ на културата Винча - факт, който е твърде неудобен за повечето наши учени най-вече защото същия този знак IYI се среща и през Бронзовата и през Желязната епоха на Балканите, на други места се среща значително по-късно отколкото на Балканите.
цитирай
4. sparotok - идея
12.08.2017 15:00
Ако не се лъжа, ти имаш изображения на знаци от територията на Сърбия, в случай, че няма проблем, можеш да пуснеш и тях.

The Vinča Culture

http://www.ancient-wisdom/serbiavinca.htm
цитирай
5. krumbelosvet - Поклон
08.11.2017 20:03
Нямам думи. Да сте живи и здрави и да помага Бог.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: prarodinata
Категория: История
Прочетен: 1534718
Постинги: 49
Коментари: 896
Гласове: 2105