Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2017 11:42 - ЗА "ТРЕТИЯТ РИМ", НОВАТА ИСТОРИЯ, ПРЕХОДА И ПРЕОТКРИВАНЕТО НА ХРИСТИЯНСТВОТО
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 2897 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 02.12.2017 12:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЛЪСВАТ НОВИ НЕСЪОТВЕТСТВИЯ В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ, А ОТТАМ СЕ КОМПРОМЕТИРА И БЪЛГАРСКИЯ "ПРЕХОД.."!!!

Откриването на оригинала на "Историята" на Петър Богдан- Бакшев е неудобен факт за българската историческа наука от последните 80- 90 години. Не защото не се е знаело за нея, а защото тя излиза в Контекста на промяна в датирането на Българското Възраждане и скъсването със славо- романтичните теории на западните историци за Българската история, удобни и за "русофилията", досега..
През 1986- 1987 г., като ученик в "НГДЕК", написах Реферат и Дипломна работа за "Чипровския Ренесанс и Банатските българи", които бяха отличени добре, но веднага се сблъсках с "хибридната атака".. ! Дойде "Нота" от "братска" Румъния на Чаушеску - че "някой си български ученик..- разпалвал национализъм и анти- държавност.. сред българското население в Банат.."/!. Последваха арести и тормоз във Винга, Бешенов и Брещкия, местата които бях посетил и срещу хората, които ми бяха дали гостоприемство там (единият сега е местен депутат и когато беше Кмет- ме направи "Почетен Гражданин" на Винга), а аз бях привикван да давам обяснения по редица милиции.. и милиционери.. 
Появи се веднага и Съветското недоволство срещу мен, и въпреки, че бях решил да се включвам активно в бъдещото- тогава "ВМРО- СМД", като сродник на рода Ляпчеви, подкрепян и от "старите Македонски родове" - напр. - от Сем. Шапкареви, но това, разбира се, не ми се позволи и ми се каза да се държа настрана.. от новосъздаващата се организация.., заради произхода си..! Чак сега, след толкова години, се сещам, че така, се даде "ДС"- писта" на младия ми колега- Красимир Каракачанов, да овладее Организацията и имотите й, защото тя можеше да стане естествена национал- патриотична алтернатива на "Статуквото" и да изкриви "Договорения Преход..". Явно, още тогава, скромната ми личност, е противоречала на "старите уговорки", правени далече и далече преди 10.11.1989 г.- за бъдещите времена на "Прехода"..?!
Тогава много се ядосах на неразбирането за "Чипровския Ренесанс" и на спирането ми от участие във "ВМРО- СМД" и го ударих на неформалска опозиционност в Клуб "Яйцето" на СУ, в сбирките на Кино "Петър Берон" и на събранията в Южния парк, която ме доведе "..да стигна, да проповядвам, против смяната на имената на мюсюлманите.. в България в джамията в гр. Ардино, през зимата на 1988- 1989 г...".. Там, разбира се, бях- съвсем скоро- арестуван и изпратен, по "етапен ред в София.."- посъветван от изумените милиционери, вече да си гледам учението, а не да се занимавам със събуждането на хората.. в Кърджалийско! Посрещнах 10.11.1989 г. с голяма надежда, включих се в СДС и там видях същата договореност и плановост на някакви "договорки".. и постепенната ми изолация- пак, заради произхода ми..?! Сега, като гледам- днешното Управление на България се сещам, че то е картина на цялата "ДС"- сбърканост, която извира от Него..(?!)- от една страна имаме уж- "националисти", които се загръщат по- лесно с руски знамена, отколкото с български.., или пък крият фамилията си- като Валериий Симеонов..(който е "Балевски..!" и незнам защо го премълчава и на какъв "десен", се прави..?), а от другата страна имаме "демократи"- като Бойко Борисов (Яшаров- Живков) и Лилето Павлова (внучка на червен министър на Живков). А лидерът на "ГЕРБ" Борисов- доскоро се хвалеше, че е бил "комунист, поднасяше цветя на Тато си.., беше "Възродител" и "Командир" на взвод.." (дали. пък това не е.. било..- към "Армията на спасението"..?!).. или пък Костовите "Раданки" (потомците на шумкарката- терористка Баба "Елка" - "случайно"- и рода и на Михаил Миков от "БСП"), Росенки (комунисти- сродници на Кирил Добрев от "БСП"- Гоце Делчев), Бойкикиевци (деца на Съветски емигранти и Сталински интербригадисти).. или пък- Божидар Лукарски, от СДС(скритата рода- на "Гоце" Първанов от с. Сирищник, Пернишко..) ?! Оказва се, че "ДСБ" и "десните партии" на "Прехода" са Партии на Путинска издръжка и на "Комунстическото  прикритие".. и всичко там е "менте"!
Но да се върнем на Петър Богдан- Бакшев и на Неговата "История на България.." от 1667 г. - тя също не биваше да появява бързо и в пълен оригинал- защото щеше "да пренапише и пре- датира" Възраждането ни, със цели- 100 години, назад, както и щеше да се окаже- че не Русия и Екатерина II Велика са събудили нас, поробена България- през средата на XVIII век, а ние-самите, сме събудили и сме казали на Русия- "..кой- кой е..или пък за славизма.." - поне 20- 25 години, преди времената на Император Петър I. Веднага запо1чва "хибридната атака"- за ограничеността на влиянието на труда на Петър Богдан- Бакшев- сред българите- на което ще отговоря, така- в Чипровското въстание участват над 20,000 български четници- православни и католици..- от двете вероизповедания, и е най- голямото повдигане на българите-до Арилското въстание- 200 години по- късно..! Но трудът на Петър Богдан Бакшев събужда Европа и двете Империи- Австрийската и Руската (след началото на 18 век).
Сещате ли се за "успоредните животописи" на тези две, толкова отдалечени, едно от друго- събития, едното от средата на 17- ти век- !ипровското Възраждане, а другото- от края на 20-ти.. век?! Парадоксално е, че Българската промяна, може да повлияе много рязко на много важни, световни процеси.. Не искам да изпадам в "романтизъм" или пък "шовинизъм", но явно, ние, на тази- "объркана, само на пръв поглед страна", сме "шахматна дъска и експериментално поле", за редица бъдещи "договорки" и за бъдещи световни събития?! "Пан- славизЪмът", тръгнал- оттук, дали през 14 век- с Киприян и Григорий Цамблак, или в 17 век- с Петър Богдан- Бакшев, явно си отива.. и идват времената за другото "Пробуждане", което ще тръгне, пак, оттук- Завръщането на "прото- Християнството." (или- автентичното християнство, пък нека "хибридите" да ни изкарват- че сме "атеисти"?!), на което ние в Тракия (потомците на траките и на троянците/ Римляните- Западната Империя) и в Гърция (и потомците на гърците- Източната Империя), сме- естествен първи европейски хинтерланд.. и предстои да ГО преоткрием. И ПРЕДСТОИ ДА СЕ СЪБУДИМ- именно, като световна Преграда и Бент- пред Радикалния Ислям, както- и днес, пре- откриваме и Българското Възраждане и "Историята" на Петър Богдан- Бакшев..! И понеже "Хорът на Успиването" вече започна да шества по студията и проф. Божидар Димитров от "ДС" ни дебне отвсякъде.. НЕКА СЕ СЕТИМ ЗА РИМСКОТО в нас, за Римското себе си.., защото няма как Нещо да бъде "Трети Рим..", без да е било в Рим.., когато и да било, а също- че няма как да има "Моравска", "Хазарска" и "Сарацинска" мисия на Светите братя Кирил и Методий (все заобикалящи ни..?!)- а да нямат мисия- за тогавашните българските земи..- ако тези земи, наистина не са били вече и отдавна "Християнски"- още отпреди това.. и векове наред..?! Също така и НЯМА КАК НЕЩО ДА Е ПИШЕЛО ЕВАНГЕЛИЕТО И "СЛОВОТО" (БОГА), ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН, НА СВОЙ СВЕЩЕН ЕЗИК ("СЛОВЕНСКИ", А НЕ- "СЛАВЯНСКИ")..- и то да не е било признато за "Рим" или поне за "Йерусалим"..?! Предстои да се пренапише и пре-датира и тази част от нашата История..! А Историята на "Прехода" ни, ПОДОБНО НА ТАЗИ НА ПЕТЪР БОГДАН- БАКШЕВ- 1667, и особено на "Края на Прехода", не трябва да я написват- децата и внуците на комунистите или пък. техните скрити "кадети" и "диадохи"..- ЗА ДА БЪДЕ ТЯ- ИСТИНСКА И ДА НЕ НИ СЕ НАЛАГА, ПОСЛЕ, ДА Я ПРЕНАПИСВАМЕ..! А сетете- какво ще стане и остане от  "Историята на Бивша Югославска Република Македония.."- при нов и истински прочит на Петър Богдан- Бакшев и католическата книжнина от 17 век..- просто ще  се разбере, че сме едно.. цяло..??!!
Николай Гацев                                               София, 01.12.2017 г.

image


Тагове:   БСП,   2001,   2016,   2017,   1853,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Да попитам
02.12.2017 20:10
Да попитам, за да не пишат история деца и "кадети" на комунисти, кво ще ги правите?
цитирай
2. schumpov - Крумчо, напоследък се загрижихте ...
04.12.2017 22:54
Крумчо, напоследък се загрижихте за справедливостта, да те светна, "мера според мера" ще ти е удобно нали.
цитирай
3. get - Да попитам, за да не пишат история ...
05.12.2017 23:40
krumbelosvet написа:
Да попитам, за да не пишат история деца и "кадети" на комунисти, кво ще ги правите?


- Най-напред КЮТЕК ... па после "со кротце и со благо" !

https://www.youtube/watch?v=U1b2cmvDSYw

"С враг врагувам - мяра според мяра,
с благ благувам - вяра зарад вяра ..."

- Кютека е по презумпция - И НА ПЪРВО МЯСТО, поради присъщото за комунистите ОТЦЕОТРОДИТЕЛНА политика ... и поради нахалството им ... И ДО НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ, ДА НЕ СА СЕ ПОКАЯЛИ ЗА ГРЕХОВЕТЕ СИ, ПРЕД НАРОДА!

- Написано от внук на Илинденец!
цитирай
4. zaw12929 - От вълнение. . . казахте ли нещо или ...
10.12.2017 16:34
От вълнение... казахте ли нещо или си показахте омразата към България...
цитирай
5. nikolaigatzev - ????
11.12.2017 12:34
zaw12929 написа:
От вълнение... казахте ли нещо или си показахте омразата към България...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3759184
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031