Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2020 12:59 - Бързи, смели, сръчни*
Автор: tvmreja Категория: Новини   
Прочетен: 1196 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 29.02 08:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Лазене под мрежа на пясъка, стоене под стълб, напомнящ бесилка, бой с възглавници, катерене по въже, хвърляне на бали сено, размахване на чукове и брадви...

Тия достопочтени занимания са окупирали тъй наречения праймтайм, когато хората тъкмо са се прибрали от работа и са си сипали по едно, докато в ъгъла на хола „ваджишката кутия“ нещо дудне.

Това са „изпитанията“ на тялото и духа, с които нашите „трибути“, исках да кажа участници, се сблъскват на арената (арените) с цел да се докопат до заветния имунитет, бюджет, територия или оставане в играта.

Квазиспортните състезания заемат немалко време в есенните реалитита. Представянето в отборната надпревара е важен компонент при номинациите за ратайстване, изгонване, двубои и елиминации.

Кастингът (подборът, ако не възразявате) също е брилянтен и като копипейстнат с незначителни редакции! Моделка, мъжко момиче, лошо момче, делова дама, успял в чужбина, йога, як батка... все индивиди, дето и във фейсбука си ги не ща!

Разбира се, най-дразнещото е не търсената пъстрота сред тв фауната, а наглата претенция, че въпросните лица са представителна извадка за населението в тази (и в една съседна) страна. Жалко, ако е така...

И тая екранна популация направо си умира да ръси анализи – за себе си и за другия. Ала как изкуствено звучат в устата им написаните от сценаристите реплики: "Дойдох тук да предизвикам себе си!", "Ще бъда себе си!", "Няма да изпълнявам нареждания!", "Всички сме победители!"... Като от учебник по позитивно мислене извадено направо.

А какъв патриотизъм струи – традиции, обичаи, носии! Какви фундаментални исторически познания получава зрителят! Ами възпитателният ефект – спортсменство, уважение, взаимопомощ?!

Сега сериозно – тъповатият микс от „спортни“ и „интелектуални“ игри, в които се хвърлят татуирани момчета по потници (или без потници) и татуирани момичета по гащички и бюстиенца, може и да е интересен за някого, но като медиен продукт е по-вреден и от тв хороскопа.

Месец след края на сезона никой не си спомня сървайвърките и фермерчетата, хонорарите са похарчени, медийните участия са разредени до следващото „подгряване“, а новите кандидати за лесна слава вече са в трепетно очакване на екранната Жътва.

Когато ще бъдат ожънати скъпи тв минутки и овършани и последните остатъци от здрав разум у клетия възприемател...

* Имало едно време едно състезание...



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1028715
Постинги: 418
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив